About me

Hoe en wat van PA1BM / PA4301 / NL13169

Bert JotaOp de pagina hoe en wat van en over PA1BM en zijn radio zendamateur hobby.

Een inleiding over mij zelf is al gegeven op de home pagina.

In 1975 ben ik lid geworden van de VRZA van hun heb ik het luisternummer PA4301.

Een jaar later ben ik ook lid van de VERON geworden, afdeling Tilburg R39.

Mijn eerste FM ontvanger voor de 2m band was een Cuna-9.

 

 

Collins R399Op de 2m band in FM was je snel uitgeluisterd ik wilde meer horen, dus samen met collega eradio vriend Cor PA0GTB in de auto naar de firma Piet Quakkelstein in Vlaardingen waar ik een Collins-R392/URR ontvanger heb gekocht.

Na het behalen in 1977 van mijn Novice-Licentie bij AT, toen ( D-Licentie bij de PTT ) heb ik een Kenwood TR-2200G FM zender voor de 2m band over genomen van Cor PA0GTB.

Met een tussen poze van 16jaar en verhuizing binnen de gemeente Geertruidenberg heb ik in 2004 de hobby weer op gepakt, Ik ben in dat jaar samen met mijn zoon Frank op gegaan voor de Full-Licentie bij het AT en waar we alle twee voor zijn geslaagd.

Na het behalen van mijn Full-Licentie heb ik een Yaesu FT-857d aangeschaft, voor deze zender was natuurlijk ook een antenne nodig dit werdt een sloper-antenne.

Mijn Radio Shack ( ruimte waar de Radio Zend-Amateur zijn apparatuur heeft staan ) is van de zolder verplaatst naar de oude slaapkamer van mijn zoon Frank.

In de loop der jaren zijn er diverse zenders bij gekomen en heb ik diverse antennes gemaakt, zie hier voor de pagina knutsel.

Na dat ik met pensioen ben gegaan op 11 november 2018 na haast 50 jaar gewerkt te hebben bij PNEM, ESSENT en ENEXIS werdt het wel eens tijd om de  Radio Shack te gaan op knappen. Begin januarie 2019 ben ik gestart met alle zooi welke ik de af gelopen jaren daar had verzameld te verwijderen.

Gaten in de muren dicht maken en muren en plafon witten, nieuwe werkbladen maken en alle bekabeling van de grond af in een koker onder de werkbladen.

Hier onder een indruk hoe de Radio Shack er nu uit ziet.

Ga met je muis over de diverse foto's voor meer info!!

Shack 01  Shack 02  Shack 03  

Shack 05  Shack 06

 

Shack 04a  Shack 07